Fastigheten #

Föreningen innehar många gemensamma utrymmen och lokaler. Bland annat ett antal affärslokaler och garaget under innergården med ca 45 platser. Det finns även ett antal cykelförråd och barnvagnsrum.

Övernattningsrum #

Föreningen har ett övernattningsrum som ligger på bottenvåningen i uppgång 27, och bokas via appen “Boka tvättid” eller via webbsidan bokatvattid.se. Bokning kan göras senast 2 dagar (48 timmar) före önskat datum. Detta för att det ska finnas tillräckligt med tid för att hantera överlämning av nycklar.

Rummet har två bäddsoffor, toalett, pentry och matsalsbord.

Rummet kostar 250 kr natten som läggs på efterkommande hyresavi. Observera att du inte får boka mer än 7 dagar i följd.

Du får rummet kl. 12:00 dagen du har bokat, och ska lämna rummet städat kl. 11:00 dagen du flyttar ut. Nycklar hämtas och lämnas hos Annette Bengmark McInnes, uppgång 35, efter överenskommelse. Annette nås på mail annettemacinnes@hotmail.com eller via SMS på 070-091 20 20

Eventuell avbokning ska göras senast en dag innan incheckning.

Trivselregler

Du måste själv hålla med handduk och toalettpapper.

Vid ankomst bör du kontrollera att rummet är städat och att allt är helt och ingenting saknas. Skulle det inte vara fallet ska du anmäla det direkt till styrelsen.

Husdjur är inte tillåtet att ha med sig till övernattningsrummet.

Rökförbud råder i rummet, men kan ske ute på gården, eller helst på gångvägen utanför gården.

Det finns två breda bäddsoffor, ca 135 cm breda. Kuddar och täcken finns, men du får ta med egna lakan, örngott och påslakan. Det är inte tillåtet att sova i sängarna utan lakan eller med sovsäck.

Matlagning är inte tillåtet, men det går att laga frukost. Det finns vattenkokare, kaffebryggare och några kastruller för enklare gröt- eller äggkokning. Porslin och bestick finns. Saknar du något, meddela gärna styrelsen. Ett litet kylskåp finns också. Glöm inte att diska efter dig.

Städning ansvarar den som hyrt övernattningsrummet för. Se till att allt är i ordning, diska och torka efter dig, och ställ allt på sin plats. Golven ska dammsugas och våttorkas, och bord ska torkas av. Toaletten ska skuras.

Närmare städinstruktioner sitter på insidan av garderobsdörren. Följ dem så blir det trevligast för nästa gäst som kommer. Om städningen ej godkännes debiteras städavgift om 300 kr.

Sopor ska tas med och slängas efter varje uthyrning. Tänk på att det kan gå några dagar innan nästa gäst anländer, och sopor luktar inte gott.

Sist, men inte minst, hoppas vi att rummet är till belåtenhet och önskar dig välkommen åter!

Tvättstuga #

I föreningen finns det två tvättstugor och ett mangelrum. De är belägna på källarplanet vid uppgång 35. Varje tvättstuga består av två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkrum.

Den gula tvättstugan är parfymfri och i den ska man ej använda parfymerat tvättmedel eller sköljmedel.

Torkrummet som tillhör den röda tvättstugan är förskjutet en timme. Det kan alltså användas ytterligare en timme efter tvättidens utgång. Detta innebär också att du inte kan räkna med att få tillgång till torkummet förrän en timme in på din bokade tid.

Bokning av tvättid görs via appen “Boka tvättid” eller webbsidan www.bokatvattid.se, eller via de digitala bokningstavlorna som sitter uppsatta i tvättstugan.

Mangelrummet bokas med de gröna tvättlåsen.

Det är viktigt att alla hjälps åt att hålla rent och snyggt i tvättstugorna, detta för allas trivsel. Lämna alltid tvättstugan i det skick du själv önskar finna den när du kommer och tvättar nästa gång!

Om man inte börjat använda tvättstugan 1 timme efter bokningens starttid är det tillåtet för andra boende att bruka den aktuella tvättstugan.

Om något inte fungerar ber vi dig att omgående göra en felanmälan till HSB. Felanmälan görs genom att ringa 010-442 24 24.

Gården #

Välkommen till vår trevliga gård!

Gården omges av föreningens fastigheter på tre sidor samt gårdsgatan Gröna Gatan. Här finns plats för både lek, umgänge och avkoppling. Vi har även en grill som kan användas av föreningens medlemmar. Spendera så mycket tid du vill på gården men tänk på att vara aktsam om växter och rabatter, samt hålla en rimlig ljudnivå.

Av säkerhetsskäl är bollspel inte tillåtet på gården eftersom det lätt kan ske en olycka med omkringliggande fönster. Det finns utmärkta ytor för detta på andra sidan Gröna Gatan.

Vid behov att komma in med bil på gården, går grinden att öppna genom att lyfta upp en sprint som sitter längst in på grinden, mot nedgången till garaget.

Trädgårdsgrupp

Föreningen har en trädgårdsgrupp bestående av boende i föreningen med gröna fingrar och ett stort trädgårdsintresse. Gruppen tar hand om och underhåller våra fina rabatter och ser till att vi har en trevlig miljö på vår gård.

Är du intresserad av att engagera dig i trädgårdsgruppen är du varmt välkommen att höra av dig till styrelsen.

Har du något förslag till förändring på gården?

Kontakta styrelsen eller lägg en lapp i styrelsens brevlåda på Gröna gatan 27, bottenvåningen.

Garage #

Garaget rymmer 47 bilar. In- och utfart sker från Karl-Johansgatan 98. Utanför in- och utfarten har föreningen även 6 st parkeringsplatser. Det finns också 4 st Moped/MC-parkeringar.

För att minimera intrång i garaget har föreningen satt in ett nyckelfritt system där varje nyckelbricka spärras så fort den kommer bort eller stjäls.

Kösystem tillämpas på både garage- och P-platser. Anmälan sker digitalt via hsb-portalen.

Vid frågor, kontakta: boendeservice.gbg@hsb.se / 010-442 20 00

Parkerings/garageplatser är endast till för boende i föreningen. Endast en plats per lägenhet är tillåten och uthyrning i andra hand är ej tillåten. Plats kan ej överlåtas på annan person.

Cykel/barnvagnsförråd #

I föreningen finns cykelförråd, barnvagnsförråd och barncykelrum.

Barnvagnsförrådet bredvid entrén till uppgång 31, och barncykelrummet ligger mellan uppgång 27 och 29.

Cykelrum finns i källargången vid uppgång 35, samt vid husgaveln mot Karl Johansgatan 98 (vid gångbanan). På gården finns även ett cykelställ.

Lägenhetsförråd #

Till varje lägenhet hör ett förråd, antingen vinds- eller källarförråd.

Hobbyrum #

I föreningen finns ett hobbyrum på källarplan i uppgång 27, och kan användas för enklare projekt.

Borrhammare #

I hobbyrummet finns en SDS+ borrhammare med borrsats som går att låna med hem. Tänk på att visa hänsyn, och borra inte tidigare än 10 på dagen eller efter 18 på kvällen. Använd hörselskydd och skyddsglasögon.

Bokning av borren sker i appen Bokatvättid.se

Affärslokaler #

Internet/TV #

Föreningen har avtal med Tele2 och alla lägenheter har “tre hål i väggen” för Bredband, TV, Radio, och Telefoni.

Grundutbudet ingår med en avgift som läggs på månadsavin, men går att utöka till ett rabatterat pris. Se Tele2:s webbsida för mer info www.tele2.se

Nyckelhantering #

Nyckel till lägenhetens entrédörr

Till lägenhetens entrédörr hör ursprungligen 3 st kopieringsskyddade nycklar, samt en blå plastnyckel (master) som används för ytterligare kopieringar. Det är inte möjligt att anskaffa ytterligare kopior utan den blå plastnyckeln. Denna måste tas med till den ASSA-licensierade butik som skapar kopior, förslagsvis Låfa på Kustroddargatan 2. Förvara denna plastnyckel på så sätt att det påtryckta 7-siffriga löpnumret inte slits bort, t.ex. vid nötning mot andra artiklar.

Övriga nycklar

För anskaffning av nyckel som ger tillträde till vissa utrymmen i vårt källarplan hänvisar vi till HSB Boendeservice.

Webbsidan byggd av världens bästa hacker, Gunnar Oledal, 2022