Fastigheten #

Föreningen innehar många gemensamma utrymmen och lokaler. Bland annat ett antal affärslokaler och garaget under innergården med ca 45 platser. Det finns även ett antal cykelförråd och barnvagnsrum.

Övernattningsrum #

Föreningen har ett övernattningsrum som ligger på bottenvåningen i uppgång 27, och bokas via appen “Boka tvättid” eller via webbsidan bokatvattid.se.

Rummet har två bäddsoffor, toalett, pentry och matsalsbord.

Rummet kostar 250 kr natten som läggs på efterkommande hyresavi. Observera att du inte får boka mer än 7 dagar i följd.

Du får rummet kl. 12:00 dagen du har bokat, och ska lämna rummet städat kl. 11:00 dagen du flyttar ut. Nycklar hämtas och lämnas hos Annette Bengmark McInnes, uppgång 35, efter överenskommelse, annettemacinnes@hotmail.com. Eventuell avbokning ska göras senast en dag innan incheckning.

Trivselregler

Vid ankomst bör du kontrollera att rummet är städat och att allt är helt och ingenting saknas. Skulle det inte vara fallet ska du anmäla det direkt till styrelsen.

Husdjur är inte tillåtet att ha med sig till övernattningsrummet.

Rökförbud råder i rummet, men kan ske ute på gården, eller helst på gångvägen utanför gården.

Det finns två breda bäddsoffor, ca 135 cm breda. Kuddar och täcken finns, men du får ta med egna lakan, örngott och påslakan. Det är inte tillåtet att sova i sängarna utan lakan eller med sovsäck.

Matlagning är inte tillåtet, men det går att laga frukost. Det finns vattenkokare, kaffebryggare och några kastruller för enklare gröt- eller äggkokning. Porslin och bestick finns. Saknar du något, meddela gärna styrelsen. Ett litet kylskåp finns också. Glöm inte att diska efter dig.

Toalettpapper ska finnas, men ta gärna med en rulle för säkerhets skull. Den får du gärna lämna kvar till nästa gäst.

Städning ansvarar den som hyrt övernattningsrummet för. Se till att allt är i ordning, diska och torka efter dig, och ställ allt på sin plats. Golven ska dammsugas och våttorkas, och bord ska torkas av. Toaletten ska skuras.

Närmare städinstruktioner sitter på insidan av garderobsdörren. Följ dem så blir det trevligast för nästa gäst som kommer. Om städningen ej godkännes debiteras städavgift om 300 kr.

Sopor ska tas med och slängas efter varje uthyrning. Tänk på att det kan gå några dagar innan nästa gäst anländer, och sopor luktar inte gott.

Sist, men inte minst, hoppas vi att rummet är till belåtenhet och önskar dig välkommen åter!

Tvättstuga #

I föreningen finns det två tvättstugor och ett mangelrum. De är belägna på källarplanet vid uppgång 35. Varje tvättstuga består av två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkrum.

Den ena tvättstugan är parfymfri och i den ska man ej använda parfymerat tvättmedel eller sköljmedel.

Bokning av tvättid görs via appen “Boka tvättid” eller webbsidan www.bokatvattid.se, eller via de digitala bokningstavlorna som sitter uppsatta i tvättstugan.

Mangelrummet bokas med de gröna tvättlåsen.

Det är viktigt att alla hjälps åt att hålla rent och snyggt i tvättstugorna, detta för allas trivsel. Lämna alltid tvättstugan i det skick du själv önskar finna den när du kommer och tvättar nästa gång!

Om man inte börjat använda tvättstugan 1 timme efter bokningens starttid är det tillåtet för andra boende att bruka den aktuella tvättstugan.

Om något inte fungerar ber vi dig att omgående göra en felanmälan till HSB. Felanmälan görs genom att ringa 010-442 24 24.

Gården #

Välkommen till vår trevliga gård!

Gården omges av föreningens fastigheter på tre sidor samt gårdsgatan Gröna Gatan. Här finns plats för både lek, umgänge och avkoppling. Vi har även en grill som kan användas av föreningens medlemmar. Spendera så mycket tid du vill på gården men tänk på att vara aktsam om växter och rabatter, samt hålla en rimlig ljudnivå.

Av säkerhetsskäl är bollspel inte tillåtet på gården eftersom det lätt kan ske en olycka med omkringliggande fönster. Det finns utmärkta ytor för detta på andra sidan Gröna Gatan.

Vid behov att komma in med bil på gården, går grinden att öppna genom att lyfta upp en sprint som sitter längst in på grinden, mot nedgången till garaget.

Trädgårdsgrupp

Föreningen har en trädgårdsgrupp bestående av boende i föreningen med gröna fingrar och ett stort trädgårdsintresse. Gruppen tar hand om och underhåller våra fina rabatter och ser till att vi har en trevlig miljö på vår gård.

Är du intresserad av att engagera dig i trädgårdsgruppen är du varmt välkommen att höra av dig till styrelsen.

Har du något förslag till förändring på gården?

Kontakta styrelsen eller lägg en lapp i styrelsens brevlåda på Gröna gatan 27, bottenvåningen.

Garage #

Garaget rymmer 47 bilar. In- och utfart sker från Karl-Johansgatan 98. Utanför in- och utfarten har föreningen även 6 st parkeringsplatser. Det finns också 4 st Moped/MC-parkeringar.

För att minimera intrång i garaget har föreningen satt in ett nyckelfritt system där varje nyckelbricka spärras så fort den kommer bort eller stjäls.

Kösystem tillämpas på både garage- och P-platser. Förfrågan sker via kontakt med Hanna Limberg på HSB, tel 010-4422125, e-post hanna.limberg@hsb.se
 
Parkerings/garageplatser är endast till för boende i föreningen. Endast en plats per lägenhet är tillåten och uthyrning i andra hand är ej tillåten. Plats kan ej överlåtas på annan person.

Cykel/barnvagnsförråd #

I föreningen finns cykelförråd, barnvagnsförråd och barncykelrum.

Barnvagnsförrådet bredvid entrén till uppgång 31, och barncykelrummet ligger mellan uppgång 27 och 29.

Cykelrum finns i källargången vid uppgång 35, samt vid husgaveln mot Karl Johansgatan 98 (vid gångbanan). På gården finns även ett cykelställ.

Lägenhetsförråd #

Till varje lägenhet hör ett förråd, antingen vinds- eller källarförråd.

Hobbyrum #

I föreningen finns ett hobbyrum på källarplan i uppgång 27, och kan användas för enklare projekt.

Borrhammare #

I hobbyrummet finns en SDS+ borrhammare med borrsats som går att låna med hem. Tänk på att visa hänsyn, och borra inte tidigare än 10 på dagen eller efter 18 på kvällen. Använd hörselskydd och skyddsglasögon.

Bokning av borren sker i appen Bokatvättid.se

Affärslokaler #

Internet/TV #

Föreningen har avtal med Tele2 och alla lägenheter har “tre hål i väggen” för Bredband, TV, Radio, och Telefoni.

Grundutbudet ingår med en avgift som läggs på månadsavin, men går att utöka till ett rabatterat pris. Se Tele2:s webbsida för mer info www.tele2.se

Webbsidan byggd av världens bästa hacker, Gunnar Oledal, 2022